Recept, Uncategorized

Det bästa jag vet

Klockan är strax innan 18. Jag playar spotify, plockar fram ingredienser till middagen och börjar. Att laga mat, sjunga och dansa – samtidigt. Inga dömande öron eller ögon (möjligen mammas och pappas stackars öron), bara jag och kreativiteten. Det är stunden på dagen då jag mår som bäst. Dagens produkt: rosa risotto.

Mobilbild (därav bruset).

Hur jag lagade risotton på ett ungefär: Följ anvisningarna till risotto på arboriorisets förpackning, men byt ut smöret mot olivolja och parmesanen mot bjästflingor. Rosta 2 klyftade rödbetor med olja, örtsalt och svartpeppar i ugnen på ca 200°c i 20-30 minuter, dela eventuellt i mindre bitar. Rosta gärna också blomkål på samma sätt (att äta bredvid, syns inte på bild). När risotton är klar, blanda med rödbetor, stekt svamp och grovhackade valnötter. Servera, ät och njuuut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *