Inspiration, Recept

The one and only Snickerstårta

Den mest populära förtäringen i onsdags?

Här får ni receptet. Varför måtten är konstiga är att jag översatte ett amerikanskt recept 😉

Snickerstårta

Botten:

  • 2, 36 dl havregryn
  • 0,8 dl jordnötssmör
  • 2 msk lönnsirap

Mixa till en massa och tryck ut i en rund springform med löstagbar kant. Ställ i frysen en halvtimme.

Fyllning:

  • 2, 36 dl naturella cashewnötter, blötlagda minst 6 timmar
  • 1,2 dl kokosmjölk
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 knivsudd vaniljpulver

Mixa till en krämig smet, fördela jämnt över bottnen och frys en halvtimme.

Saltkaramell:

  • 1,8 dl kokosmjölk
  • 1,2 dl jordnötssmör
  • 5 msk kokossocker
  • 1 nypa salt
  • 1,8 dl rostade, osaltade jordnötter

Blanda allt utom nötterna i en kastrull, koka upp och låt sjuda 30 sekunder under vispning. Lägg hälften av jordnötterna i ett jämnt lager över fyllningen, häll över karamellsmeten och lägg på resten av nötterna. Ställ i frysen en halvtimme.

Chokladganache:

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1,2 dl kokosmjölk

Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt kokosmjölk under vispning. Ganachen är klar när den blir blank. Fördela i ett jämnt lager på tårtan, ställ i frysen minst 4 timmar. Låt tina en aning innan servering.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *