Den mest populära förtäringen i onsdags?
Här får ni receptet. Varför måtten är konstiga är att jag översatte ett amerikanskt recept 😉
Snickerstårta
Botten:
- 2, 36 dl havregryn
- 0,8 dl jordnötssmör
- 2 msk lönnsirap
Mixa till en massa och tryck ut i en rund springform med löstagbar kant. Ställ i frysen en halvtimme.
Fyllning:
- 2, 36 dl naturella cashewnötter, blötlagda minst 6 timmar
- 1,2 dl kokosmjölk
- 3 msk kokosolja
- 3 msk lönnsirap
- 1 knivsudd vaniljpulver
Mixa till en krämig smet, fördela jämnt över bottnen och frys en halvtimme.
Saltkaramell:
- 1,8 dl kokosmjölk
- 1,2 dl jordnötssmör
- 5 msk kokossocker
- 1 nypa salt
- 1,8 dl rostade, osaltade jordnötter
Blanda allt utom nötterna i en kastrull, koka upp och låt sjuda 30 sekunder under vispning. Lägg hälften av jordnötterna i ett jämnt lager över fyllningen, häll över karamellsmeten och lägg på resten av nötterna. Ställ i frysen en halvtimme.
Chokladganache:
- 200 g mörk choklad, 70%
- 1,2 dl kokosmjölk
Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt kokosmjölk under vispning. Ganachen är klar när den blir blank. Fördela i ett jämnt lager på tårtan, ställ i frysen minst 4 timmar. Låt tina en aning innan servering.