Inspiration, Recept

Rabarber!

En annan omtyckt godsak från i onsdags:

Rabarbercheesecake

Rabarberkompott:

  • 10 stora, tärnade rabarberstjälkar
  • 150 g socker
  • en knivsudd vaniljpulver
  • 2 tsk pressad citronsaft

Blanda rabarber och socker i ett durkslag, placera durkslaget i en skål, ställ kallt över natten. Häll sen rabarber, avrunnen vätska och vaniljpulver i en kastrull, sjud tills rabarbern mjuknat. Häll på citronsaft, låt svalna.

Botten:

  • 250 g digestivekex
  • 125 g smält margarin
  • 1/4 tsk mald muskot

Mixa kexen till smulor, blanda med smält margarin och malen muskot. Pressa ut massan jämnt över bottnen på en rund springform med löstagbar kant. Ställ i frysen 30 minuter.

Fyllning:

  • 500 g vegansk färskost
  • 220 g florsocker
  • Saft och rivet zest från en lime

Vispa ihop samtliga ingredienser till en jämn smet som sen breds ut i ett jämnt lager över smulbottnen, ställ i frysen några timmar. Låt tina något före servering och fördela rabarberkompotten ovanpå kakan.

Jag har tyvärr inget foto på denna läckerhet, däremot från Långberget i fredags när jag och päronen gjorde en Klarälvs-roadtrip!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *