En annan omtyckt godsak från i onsdags:
Rabarbercheesecake
Rabarberkompott:
- 10 stora, tärnade rabarberstjälkar
- 150 g socker
- en knivsudd vaniljpulver
- 2 tsk pressad citronsaft
Blanda rabarber och socker i ett durkslag, placera durkslaget i en skål, ställ kallt över natten. Häll sen rabarber, avrunnen vätska och vaniljpulver i en kastrull, sjud tills rabarbern mjuknat. Häll på citronsaft, låt svalna.
Botten:
- 250 g digestivekex
- 125 g smält margarin
- 1/4 tsk mald muskot
Mixa kexen till smulor, blanda med smält margarin och malen muskot. Pressa ut massan jämnt över bottnen på en rund springform med löstagbar kant. Ställ i frysen 30 minuter.
Fyllning:
- 500 g vegansk färskost
- 220 g florsocker
- Saft och rivet zest från en lime
Vispa ihop samtliga ingredienser till en jämn smet som sen breds ut i ett jämnt lager över smulbottnen, ställ i frysen några timmar. Låt tina något före servering och fördela rabarberkompotten ovanpå kakan.
Jag har tyvärr inget foto på denna läckerhet, däremot från Långberget i fredags när jag och päronen gjorde en Klarälvs-roadtrip!