Antalet recept på linscurry jag råkat snubblat över är många, men tittar en närmare på dem så ser de nästan likadana ut. Jag inbillar mig att stark mat är bra när en är förkyld, så här är min variant som jag lagade igår:
Linscurry med aubergine
Ingredienser:
- 1 röd paprika, grovt skuren i bitar
- 2 burkar kokosmjölk
- 1 hackad färsk röd chili
- 1 ordentlig bit skalad färsk ingefära
- 1/2 hackad gul lök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 2-3 dl röda linser
- några torkade limeblad
- 1 aubergine, skuren i tärningar
- 2 msk grönsaksbuljongpulver
- örtsalt
Fräs vit och gul lök samt chili i olja några minuter utan att brynas. Tillsätt paprika och aubergine, stek under omrörning några minuter. Tillsätt linser, kokosmjölk, limeblad och buljongpulver. Låt koka upp, sänk sedan effekten och låt sjuda ca 20 minuter med lock. Riv ner ingefäran mot slutet. Smaka av med örtsalt. Servera med mathavre, bröd, ris eller liknande.